Hyppää suoraan sisältöön

Tule mukaan tekemään lehteä!

  • Askarruttaako sinua jokin kysymys?
  • Onko sinulla juttutoive tai askarteluvinkki?
  • Tahdotko kertoa, kuinka työpajaprojektisi onnistui tai kommentoida juttuja?

Kerro siitä lomakkeella tai pistä sähköpostia ee_ei_roskapostia_va@hoksaa.net

Innostavimmat vinkit ja kiinnostavimmat kysymykset päätyvät Hoksaa-lehden sivuille.

Kuinka Hoksaa-lehti syntyi

Asuin kymmenen vuotta saksankielisessä Euroopassa, ensin neljä vuotta Itävallassa ja sitten viitisen vuotta Saksassa.

Saksan kielellä ilmestyy useampia omia tieto- ja tiedelehtiä lapsille ja nuorille. Ensin harmittelin, ettei suomeksi ole tarjolla mitään vastaavaa, mutta sitten ryhdyin hautomaan ideaa omasta nettilehdestä. Ennen toteuttamisvaiheeseen pääsyä pänttäsin itsekseni nettijulkaisemista ja webbisivujen rakentamista.

Hoksaa on ideointini ja opiskeluni tulos. Lapseni Joonatan ja Laura inspiroivat ajatuksillaan ja kysymyksillään. Heillä on jatkuvasti meneillään jos jonkinlaisia projekteja, joista osa päätyy suoraan Työpajan sivuille.

Olen silmälasipäinen ruskeatukkainen kolmikymppinen nainen

Pysytään terävinä,

Eeva, päätoimittaja

P.s. Apunani tämän sivuston rakentamisessa ovat olleet Jukka Korpelan mainio aloittelijoillekin sopiva Web-julkaisemisen opas sekä Dave Shean ja Molly E. Holzschlagin kirja Zen of CSS Design, jonka nettisivullakin on runsaasti esimerkkejä siitä, kuinka paljon tyylimäärityksillä saa aikaan. Hakuteoksena olen käyttänyt Jennifer Niederst Robbinsin perusteellisen Web Design in a Nutshell -kirjan kolmatta painosta. Saksaksi aloittelevia webbijulkaisijoita auttaa kirja Björn Seibertin ja Manuela Hoffmanin kirja Professionelles Webdesign mit (X)HTML und CSS ja siihen liittyvä verkkosivu.

sivun alkuun|lisää Eevasta | Hoksaa-nettilehden etusivulle