Hyppää suoraan sisältöön

Eeva on silmälasipäinen, ystävällisen näköinen nainen

Kieleni on kotini

Olen filosofian tohtori. Väittelin Helsingin yliopistossa vuonna 1999 Pohjois-Suomen kasvillisuuden historiaan liittyvästä aiheesta. Työni kuluessa perehdyin varsinaisen tutkimuskohteeni, koivun siitepölyjen, lisäksi tilastotieteellisiin menetelmiin ja ohjelmointiin.

Pian väitöskaronkan jälkeen muutimme miehen ja esikoisen kanssa Itävaltaan. Siellä syntyi kuopus. Neljä vuotta myöhemmin alppimaisemat vaihtuivat Ruhrin alueen ruuhkiin. Saksassa viihdyimme kuusi vuotta.

Ulkomailla asuessa ymmärsin, että kotini on suomen kieli. Olo oli kuin sillalla, ei täysin kotoinen enää Suomessa, mutta ei myöskään itävaltalaisten ja saksalaisten parissa. Ruokin ahkerasti lasten äidinkieltä. Suomesta lähti aina mukaan matkalaukullinen kirjoja.

Nautin kirjoittamisesta jo opiskeluaikana. Väitöskirjavaiheessa tieteellisten artikkelien kirjoittaminen oli työn ehdoton kohokohta. Itävallan ja Saksan vuosina kaipuusta omaan kieleen virisi kirjoituskipinä. Kävin lehtiavustajan ja journalismin kurssin ja ryhdyin kirjoittamaan juttuja etupäässä Tiede-lehteen.

Ensimmäinen juttuni ilmestyi vuonna 2003. Tuula Koukku ja Petri Riikonen olivat upeita sparraajia. Tahdoin luoda tarinallisia juttuja, jotka koskettavat kaikkia aisteja. Innostus kantoi niin pitkälle, että tekstini menestyivät lukijaäänestyksissä.

Suomeen palaamisen edellä aloin myös kääntää lehtijuttuja. Sitten mukaan tulivat kirjat, juttujen editointi ja käännösten taittoon toimittaminen. Muiden töiden ohessa olen myös laatinut oppimateriaalia. Lisäksi päivitan nettisivustoja ja laadin uutiskirjeitä.

Tutkijatausta antaa työhöni analyyttisen otteen. Kokonaisuuksien hallinnasta ja tiedon nopeasta ja kriittisestä omaksumisesta on usein hyötyä tietotyössä.

Nautin matkastani viestinnän maailmassa. Kirjoittajan arki on välillä yksinäistä, mutta minua motivoi lukija, jolle tahdon tarjota sujuvan, viihdyttävän ja kehittävän lukuelämyksen.

Tutustu toiminimi Hoksaan tarjontaan

toiminimi Hoksaan etusivulle | sivun alkuun